Kierrättäminen

16.03.2023

Yrityksen eräs johtava toiminta-ajatus on kierrätys, joka näkyy monissa toiminnoissamme. Suurimpana yksittäisenä tekijänä on asuntojen tyhjennysten tavaramäärä. Ensinnäkin kaikki myyntiin tai lahjoitukseen sopivat tuotteet lähtevät eteenpäin näille sopivien väylien kautta. Realisointi Karelian kautta myyntiin päätyvät mm. antiikki, design, vintage, retro ja militaria. Ekokirppiksen kautta puolestaan kodin peruskäyttötavarat, tekstiilit ja vaatteet. Eri hyväntekeväisyystahojen kautta lahjoitamme satoja kg viikossa tavaraa kodinkoneista huonekaluihin ja tekstiileihin. 

Toisekseen kaikki muu lajitellaan materiaalijakeittein mukaan kierrätykseen ja vasta viimeisenä kierrätykseen sopimaton materiaali päätyy sekajätteeksi. Esimerkiksi yksiön tai kaksion kokoisesta asunnosta sekajätteeksi voi päätyä parhaimmillaan vain pari jätesäkillistä. Näin ollen esimerkiksi asunnon tyhjennyksen yhteydessä asiakas säästää huomattavasti jätekuluissa. Asuntojen ja muiden tilojen tyhjennyksistä voit lukea lisää tästä.

Myymälöissämme henkilökunnan käytössä on myös lajitteluasemat, jolloin eri materiaalit, kuten paperi, pahvi, muovi, lasi, metalli, tekstiili ja bio päätyvät oikeisiin paikkoihin. Lisäksi mm. patterit ja lamput, ongelmajäte ja ser käsitellään asianmukaisesti.

Tarjoamme asiakkaillemme myös kierrätyspalveluja, voimme noutaa maksua vastaan kotitalouksien huonokuntoiset, rikkinäiset ja tarpeettomat, nykylainsäädännön mukaan kierrätykseen kuuluvat tavarat, sähkölaitteet ja suuret huonekalut. Noudamme myös haravointi- ja puutarhajätteet.

Kierrättäminen säästää luontoa ja on ekoteko!

Ps. Hyväntekeväisyydestä kerromme lisää toisessa blogitekstissä, jonka pääset lukemaan tästä.