Tietoa meistä
Historiaa

Realisointipalvelu Vatanen sai alkunsa syksyllä 2014. Yrityksen perustaja on joensuulaisten hyvin tuntema hautauspalveluyrittäjä Leo Vatanen. Realisointipalvelu syntyi tarpeeseen, kun Leoa pyydettiin inventoimaan ja realisoimaan konkurssipesiä. Leo ryhtyi tuumasta toimeen, ja yhdessä poikansa Mikon kanssa he alkoivat pyörittää yritystä. Sittemmin heille tarjottiin myös kuolinpesien irtaimistoja, minkä vuoksi hommattiin Vanamokadulta entisen Eväskontin tilat varasto- ja myymälätiloiksi.

Syksyllä 2015 palkkalistoille tuli pitkään äänilevyalalla työskennellyt Kimmo Suomalainen ja valikoimaan lisättiin laaja käytettyjen levyjen osasto. Samoihin aikoihin Leo osti takaisin jo aiemmin myymänsä Joensuun hautaustoimiston liiketoiminnan. Myös Mikon kiinnostus hautauspalvelualaan lisääntyi. Aika realisointipalvelun ja hautauspalvelun samanaikaiseen pyörittämiseen ei riittänyt, joten Vataset myivät realisointipalvelun liiketoiminnan Hannu Laukkasen Ekokarelia Oy:lle. Hannu kehitti Realisointipalvelu Vatasen toimintaa ja mm. myymälä muutti Kanervalasta keskustaan. Elokuussa 2018 Hannu päätyi myymään yhtiön Kaisu Kanteliselle. 3.6.2019 yritys muutti uusiin tiloihin Siltakatu 18 ja samalla yrityksen nimeä, logoa ja toimintatapoja uudistettiin. Uusi yrityksen nimi on Realisointi Karelia. Realisointi Karelialle perustettiin vuonna 2020 verkkokauppa, josta tuotteita voi myös kätevästi ostaa https://www.realisointikarelia.fi/  

Samoissa tiloissa palvelee myös Ekokirppis, joilloin tavaroiden kierrättämistä voidaan tehostaa entisestään ja asiakkaat voivat varata itselleen myös myyntipaikan tai tuoda tavaroitaan myytäväksi.

Vuonna 2020 aloitettiin myös yritysomaisuuksien arvioinnit ja realisoinnit, olipa sitten kyseessä saneeraus, konkurssi tai jokin muu syy.

Nykyään Realisointi Karelia yhdessä Ekokirppiksen kanssa työllistää yrittäjän lisäksi neljä vakituista työntekijää sekä keikkatyöläisiä.