Mistä kaikki alkoi?

22.10.2021

Yrittäjä Kaisu Kantelisella on jo jonkin verran historiaa käytetyn tavaran kanssa toimimisesta. Mielenkiinto ekologisuuteen ja kierrättämiseen heräsi joskus vuoden 2010 tienoilla kun Kaisu huomasi omistavansa ylimääräistä tavaraa ja halusi päästä niistä eroon. Näin hän aloitti ensin tavaroiden myymisen kirpputorilla ja sen jälkeen myös somemaailmassa. Mielenkiinto kasvoi entisestään ja hän halusi auttaa myös muita pääsemään itselle tarpeettomasta tavarasta eroon. Näin hän ensin kouluttautui ammattijärjestäjäksi ja aloitti samalla toiminimensä turvin ostamaan ja ottamaan lahjoituksina muiden tavaroita myytäväksi edelleen eteenpäin. Kaisulla on taloushallinnon koulutus sekä useita muita johtamiseen ja yrittäjyyteen johtavia koulutuksia. Hän on osallistunut myös Business Joensuun yrityksen kehittämistä tukeviin koulutuksiin.

Vuonna 2018 kesällä Kaisuun otti yhteyttä silloisen Josek Oy:n yritysneuvoja ja kertoi myynnissä olevasta realisointialan myymälästä. Siinä sitten talouslukuja ja ajatuksia pyöritellen Kaisu päätyi tekemään osakekaupat elokuussa 2018 joensuulaisesta Ekokarelia Oy:stä eli silloiselta toimintanimeltään Realisointipalvelu Vatasesta. Aikaisemmasta yrityksen historiasta voit lukea tästä. Kaisulla oli jo tuolloin selkeä visio toiminnan viemisestä eteenpäin, aloittaen ihan ensin myymälän uudelleen organisoinnista. Olihan hänellä pohjalla koulutetun ammattijärjestäjän koulutus, jossa tavaroille etsitään aina käytön ja tässä tapauksessa myynnin kannalta sopivin paikka.

Aika pian Kaisu huomasi, että liiketila ja sen toiminnot tarvitsevat muutosta ja 1.6.2019 seurasikin muutto nykyiseen keskustan liiketilaan, Siltakatu 18 Joensuussa. Samalla liiketilaan avattiin Ekokirppis tehostamaan kierrätystä ja entinen nimi sai väistyä uuden tieltä toimien nyt nimellä Realisointi Karelia. Myös henkilöstön määrä kasvoi yhden hengen yrityksestä useamman henkilön työllistäväksi yritykseksi.

Myymälästä voi tehdä edullisia löytöjä Ekokirppiksen puolelta ja myös asiakkaat voivat varata itselleen myyntipaikan tai tuoda tuotteet täyspalveluun, jolloin henkilökunta huolehtii kaikesta myyntiin liittyvistä asioista, aina hinnoittelusta tilitykseen saakka. Realisointi Karelian puolelta voi taas tehdä löytöjä vaikka arvolaseista ja vanhoista täyspuisista huonekaluista. Yritys avasi myös nettikaupan vuoden 2020 kesän aikana ja toimittaa tuotteita ympäri maailman.

Syksyllä 2020 toiminta oli kasvanut jo sen verran, että nykyinen liiketila ja sen varastotilat alkoivat käydä ahtaiksi ja tuli aiheelliseksi tarkastella toimintaa uusin silmin. Näin ollen alettiin etsiä uutta varastotilaa ja Kontiolahden Vaskelasta löytyikin sopiva tila, jossa oli samassa myös myymälätila. Nopean pohdinnan jälkeen tila vuokrattiin ja 1.11.20 vietettiinkin Kontiolahdessa avajaisia. Tila ja sen ulkoiset puitteet mahdollistavat myös esimerkiksi huutokauppojen pitämisen ja pihakirppiksien järjestämisen.

Alkuperäisen konseptin mukaisesti Realisointi Karelia tekee yhä asuntojen ja muiden tilojen tyhjennyksiä, tyypillisin kohde on kuolinpesän tyhjennys. Lisäksi uutena ovat tulleet muuttoihin ja loppusiivouksiin liittyvät palvelut sekä yksityisten ja yritysten koneiden ja laitteiden realisoinnit. Yritys pyrkii kierrättämään mahdollisimman tehokkaasti kaikki tyhjennyskohteiden tuotteet, myös jätteeksi luokiteltavat tavarat niin, että mahdollisimman vähän päätyisi sekajätteeksi. Yritys tekee myös useiden hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa yhteistyötä, lahjoittaen tavaroita sekä keräten varoja hyväntekeväisyysmyynnillä. Ekokarelia Oy onkin matkalla kohti ekologisempaa tulevaisuutta ja on käymässä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifiointia, jonka on tarkoitus olla valmiina vielä 2021 vuoden aikana.

Lisää toiminnasta kirjoittelemme tuleviin blogiteksteihin, pysy kuulolla!


Kaisu Kantelinen

yrittäjä, toimitusjohtaja